En Bjørn er kommet til verden!

16.01.2012

En Bjørn er kommet til verden!

Fredag d. 13. er normalt indbegrebet af uhygge og ulykke - sådan var min fredag d. 13. januar i midlertidig ikke. I sommer fik jeg mine 3 skotske højlands kvæg, som jeg kalder Eli, Eva og Nelly. Deres primære opgave er at holde græs og gevækster nede, på min naturskønne grund, hvor min uundværlige hytte i Sverige ligger. Ellers springer denne sjældne og smukke natur i skov på ingen tid. Og skov er der rigeligt af…

Desuden er de smukke og yndefulde at se på, og de holder mig også travlt beskæftiget med fodring og tilsyn. Lige nu er jeg ved at bygge en stald til dem, da den svenske lovgivning kræver det. Godt nok påstår de professionelle, at de aldrig vil benytte den… ;-) Men hvad gør man ikke for at ens dyr trives bedst muligt.

Jeg synes godt nok at Nelly gik og blev mere og mere tyk og fed, men jeg fodrer dem jo også godt, så derfor havde jeg ikke skænket det en tanke, at hun kunne være drægtig. Hun er ret så ung endnu…

Fredag morgen ringede min dejlige ven bonden Göran Carlsson – og spurgte om jeg sad ned! Jeg frygtede straks det værste! Men til min store begejstring og forundring fortalte Göran, at Nelly havde født den sødeste og mest nuttede kalv. Jeg troede oprigtigt at det var en joke…

Den har fået navnet Bjørn, fordi den rent faktisk ligner en lille Bjørn. Göran har sagt, at jeg skal sørge for at holde mig på afstand fra den lille familie, og det gør jeg. Værst er det med mine hunde. Den anden dag da jeg kom til hytten, kunne jeg ikke finde kalven, og det viste sig, at Nelly havde gemt den væk, fordi mine to hunde var med ude ved hytten.

Survival of the fittest gælder i særdeleshed indenfor dyreverdenen! Desuden har jeg lært - klog af skade - at man skal respektere, at der er tale om vilde dyr og, at man skal passe på med ikke at gøre dem for tamme, som det en gang var tilfældet med mine vilde grise som lever frit i skoven. Til sidst kunne jeg på det nærmeste ikke gå i min skov, uden at være omringet af en flok grise… Det blev ret så problematisk, - fordi hundene følte sig truede og gerne ville på grisejagt. Desuden vil et øjebliks uopmærksomhed få fatale konsekvenser for selvom dyrene umiddelbart virker tamme, så siger deres instinkt dem noget andet.

Alligevel må jeg erkende, at jeg er solgt til den lille Bjørn, der er SÅ sød - jeg vælger at tage hans fødsel som et tegn på bedre tider og en forrygende jubilæumssæson 2012!

Kærlig hilsen

Diana