Vinter hilsen...

Sverige den 23.12.2009

Så går vi igen mod lysere tider efter vintersolhverv forleden. Herligt! Endelig er der en reel mulighed for, at mange af os får en hvid jul! Personligt finder jeg det ganske herligt, men har også forståelse for alle dem, som skal med diverse transportmidler og betragter det som en ekstra belastning, fordi de helst skal arrivere til tiden… 


2009 har på mange måder været et skelsættende år. Vi har alle mistet mennesker, som vi elskede og holdt af. Der har været og er stadig krise mange steder, men på trods af alt det har Cirkus Benneweis haft en god sæson. Der er meget at være taknemmelig for og ydmyg over.

Jeg tænker med glæde på julen i gamle dage på cirkusgården i Dronningmølle. Der var altid plads til en til, og ingen - absolut ingen - skulle være ensom i julen! De kom fra nær og fjern, og huset, som er rimeligt stort, var fyldt med mennesker til spisning, hygge og overnatning.


På visse tidspunkter var der op til 13 elefanter hjemme på én gang, sammen med et hav af heste – zebraer – lamaer – aber - krybdyr m.m. Julen var altid meget speciel. Der blev slagtet gris, plukket ænder og høns, kogt, stegt, bagt og regeret!  Jeg elskede dengang blodpølse, lige indtil den bestod af Trine, vores tamme gris… Jeg har ikke rørt det siden!


Der blev hængt havreneg op i staldene med røde sløjfer på, nok mest til fuglene… Oppe på det store høloft blev der sat en kæmpe skål med risengrød - gætter på, at alle kattene åd den… I starten troede vi, den var til Nissen..  Der var en halv spand gulerødder til alle og en varm "mach" - bestående af kogt hørfrø blandet med havre, klid og melasse… Uhm, hvor de slubrede det i sig!


Julen er også en tid, hvor man kan blive sig sin ensomhed smertelig bevidst - tiden, hvor mange af os slæber rundt med en kæmpe kuffert fuld af urealistiske forventninger til andre og til os selv.  Noget, som i de fleste tilfælde kun fører til skuffelse og smerte…


Udenfor er der et tykt lag sne på alle møblerne - det ser nærmest helt uvirkeligt ud… I baghaven står der tre rådyr og æder af foderautomaten. Indenfor er maden er velforberedt - de fleste gaver pakket ind - helt nye toner! Jeg plejer at stresse af sted på jagt efter alt det, der mangler. Herligt - der er både plads og tid til lange ture i den dybe sne, til at dvæle ved og nyde al den skønhed, jeg er så heldig at være omgivet af. Hvor har jeg bare uendelig meget at være taknemmelig for!


Til slut vil jeg ønske alle en glad og lykkelig jul samt et lyst og lykkebringende nytår med fremgang og fred på jord og i sjæl!
Kærlig hilsen

Diana

PS! En varm tak til min dejlige "redaktør" og sparrings partner, Bente Lund Sørensen!